24
Nov
07

Vad ska det bli av mig?

På fredagens finskalektion fick vi i uppgift att diskutera drömyrken med varandra. Vi skulle försöka komma ihåg vad vi velat bli när vi var små, och så skulle vi fundera på hur länge vi var beredda att studera, och ifall om vi kommer att återvända till barndomshemmet. Svåra frågor minsann. Men det är alltid kul att planera och drömma om vad som skulle kunna hända i framtiden. Fast man vet ju aldrig vad som kan komma emellan…

Jag har ganska klart för mig att jag vill pröva på något nytt efter att jag tagit studenten och fått min yrkesutbildning. Jag orkar nog inte sitta några fler år på skolbänken, åtminstone inte med det samma. Det jag drömmer om är att få åka till Island och jobba där ett tag. Igår hittade jag en hemsida om projektet Nordjobb som går ut på att man ska stärka kontakterna de nordiska länderna emellan genom att ordna arbete utomlands för ungdomar i åldrarna 18-28.

Våren 09 ska jag försöka mig på att skriva en ansökan för att se om det skulle lyckas. Tänk att få åka till Island, det som jag så länge drömt om. Att få se det spännande landet med vulkaner och varma källor, med islandshästar och glaciärer. Det känns så annorlunda. Och tänk att få jobb på en bondgård någonstans mitt ute i landet ingenstans. Helt isolerat från omvärlden. Tänk vilken upplevelse.

Annonser

0 Responses to “Vad ska det bli av mig?”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
november 2007
M T O T F L S
     
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: